Spaghetti bolognese
Spagetti med köttfärssås är en klassiker som alltid går hem. Receptet räcker till 4-6 portioner.
Färdigt på: 40 min | Tips. |
|
Krydda såsen rejält med salt och peppar, |
Gör så här
1. Fräs panchettan i lite olivolja i 1-2 minuter i en stor gryta på medelvärme.
2. Lägg i en matsked olivolja tillsammans med 1/3 av vitlöken, den gula löken, rotsellerin och champinjonerna och fräs på låg värme i ca 5-6 minuter, salta och peppra.
3. Samtidigt så fräser du resterande 2/3 av vitlöken i en stekpanna med lite olivolja i ca 30 sekunder.
4. Addera det malda köttet i stekpannan och stek torr på medelvärme.
5. Addera tomatpurén till köttet och stek ytterligare i ca 2 minuter, rör hela tiden
så inte det bränner fast.
6. Lägg över köttet i grytan med grönsakerna och addera tomatkrossen, plommontomaterna och kryddorna.
7. Salta och peppra rejält och koka upp. Låt sjuda i ca 15-20 minuter.
8. Under tiden som såsen sjuder så kokar du upp tre liter vatten med ca 1-2 msk
salt.
9. Koka pastan al dente så den är klar samtidigt som såsen.
10. Häll av pastan och häll tillbaks den i grytan som den kokat i.
11. Häll 2/3 av såsen över pastan och blanda rejält.
12. Servera pastan i djupa tallrikar och klick ut den sista tredjedelen av såsen på toppen av pastan.